Information om svensk behörighet 20 februari 2024


Svenska studenters lyckliga dar

Vi på Global Svenska Plus blir ofta kontaktade av utlandssvenska föräldrar som ber om råd om hur barnens skolgång ska planeras inför en återflytt till Sverige. Våra egna elever har tillgång till individuell studievägledning, men familjer utanför GSP blir ofta sittande utan svar på sina frågor. Därför anordnar Global Svenska Plus reklam- och kostnadsfria informationsträffar på Zoom varje år, som handlar om olika vägar till svensk behörighet. De är öppna för alla. Den 20 februari 2024 har vi bokat in tre tillfällen, på olika tider för att täcka många tidszoner.

På träffarna ges grundläggande information om vad som krävs för att komma in på ett svenskt gymnasieprogram och vad som gäller för både för allmän och särskild behörighet till högre studier i Sverige. Olika studievägar presenteras, med särskilt fokus på behörighetsgivande kurser och tester i svenska. Extra mycket information ges till sist om International Baccalaureate och TISUS, eftersom det är de inriktningarna vi får flest frågor om. I slutet av träffen finns möjlighet att ställa frågor av allmän karaktär.

Det är mig ni möter på dessa träffar. Jag har arbetat med nationell och internationell studievägledning i många år och anlitas som föreläsare och expert gällande utbildningsfrågor och mobilitet av både företag och organisationer.

Länkar till träffarna skickas efter att vi fått in din skriftliga intresseanmälan. Den görs HÄR

Varmt välkommen!

Anna-Lena Olsson, grundare av Global Svenska Plus

Ps. Vill du veta mer om oss på Global Svenska Plus innan du bokar? Läs vidare Om oss