Svenska tonårsföräldrar utomlands – information om svensk behörighet


Svenska studenters lyckliga dar

Jag blir ofta kontaktad av utlandssvenska tonårsföräldrar som ber om råd kring hur barnens skolgång ska planeras inför en eventuell återflytt till Sverige. Jag har ju arbetat många år med dessa frågor, och därför svarar jag gärna i mån av tid. Men. Global Svenska Plus är ett mindre franskt utbildningsföretag utan statliga stöd eller särskilda resurser från Sverige. Lärarna och jag måste prioritera våra elever. En del föräldrar blir därför sittande utan svar, tyvärr.

Det är synd. Jag förstår verkligen frustrationen. Det kan vara jättesvårt att hitta information för den som inte är inläst på olika program, betyg och kurser i Sverige. Vilka sökord ska man ens använda? Därför anordnar Global Svenska sedan några år öppna Zoomträffar om svensk behörighet.

På träffarna ges allmän information om vad som krävs för att komma in på ett svenskt gymnasieprogram och vad som gäller för behörighet till högre studier i Sverige. Jag berättar om olika studievägar för oss som är svenska medborgare utanför Sverige och lägger särskilt fokus på kunskaper i svenska. Extra mycket information ges till sist om International Baccalaureate, eftersom vi på Global Svenska Plus är specialiserade på den inriktningen. I slutet av träffen finns möjlighet att ställa frågor.

Självklart är informationsträffarna kostnads- och reklamfria. Anmälan sker via länken nedan.

Varmt välkommen!

Anna-Lena Olsson, grundare Global Svenska Plus.

Anmälan till träff 8 februari 2022 (olika tider)