Svenska tonårsföräldrar utomlands – information om svensk behörighet


Svenska studenters lyckliga dar

Vi på Global Svenska Plus blir ofta kontaktade av utlandssvenska föräldrar som ber om råd kring hur barnens skolgång ska planeras inför en återflytt till Sverige. Eftersom jag som grundare av GSP arbetat många år med dessa frågor, svarar jag gärna i mån av tid. Men. Våra egna elever är vår första prioritet. När tiden inte räcker till för familjer utanför vår organisation, blir en del sittande utan svar.

För att fler utlandsboende svenska ungdomar ska få större chans att kunna studera i Sverige i framtiden, anordnar jag därför Zoomträffar om svensk behörighet några gånger varje år. De är öppna för alla.

På träffarna ges grundläggande information om vad som krävs för att komma in på ett svenskt gymnasieprogram och vad som gäller för både för allmän och särskild behörighet till högre studier i Sverige. Olika studievägar presenteras, med särskilt fokus på behörighetsgivande kurser och tester i svenska. Extra mycket information ges till sist om International Baccalaureate, eftersom det är den inriktning som jag får flest frågor om. I slutet av träffen finns möjlighet att ställa frågor av allmän karaktär.

Självklart är informationsträffarna gratis och fria från störande reklam. Länk till Zoomträffarna skickas ut efter att vi fått in din skriftliga intresseanmälan, som görs HÄR

Varmt välkommen!

Anna-Lena Olsson, grundare Global Svenska Plus

Ps. Vill du veta mer om oss på Global Svenska Plus innan du bokar? Läs vidare Om oss