Svenska tonårsföräldrar utomlands – information om svensk behörighet


Svenska studenters lyckliga dar

Jag blir ofta kontaktad av utlandssvenska föräldrar som ber om råd kring hur barnens skolgång ska planeras inför en återflytt till Sverige. Jag har ju arbetat många år med dessa frågor, och svarar gärna i mån av tid. Men. Global Svenska Plus är ett mindre franskt utbildningsföretag utan statliga stöd eller särskilda resurser från Sverige. Lärarna och jag måste prioritera våra egna elever. En del föräldrar blir därför sittande utan svar.

Det är synd. Det kan verkligen vara jättesvårt att hitta information för den som inte är inläst på olika program, betyg och kurser i Sverige. Vilka sökord ska man ens använda? Därför anordnar jag som grundare av Global Svenska Plus öppna Zoomträffar om svensk behörighet några gånger varje år.

På träffarna ges information om vad som krävs för att komma in på ett svenskt gymnasieprogram och vad som gäller för både för allmän och särskild behörighet till högre studier i Sverige. Olika studievägar presenteras, med särskilt fokus på behörighetsgivande kurser och tester i svenska. Extra mycket information ges till sist om International Baccalaureate, eftersom vi på Global Svenska är specialiserade på den inriktningen. I slutet av träffen finns möjlighet att ställa frågor.

Självklart är informationsträffarna gratis och fria från störande reklam. Anmälan sker via länken nedan.

Varmt välkommen!

Anna-Lena Olsson, grundare Global Svenska Plus.

Anmälan till träff 8 juni 2022 (olika tider)

Ps. Vill du veta mer om oss på Global Svenska Plus innan du bokar? Läs vidare Om oss