SOMMARSKOLA 2024


Vi välkomnar i år ungdomar i åldrarna 12-19 som redan kan tala, skriva och läsa ganska bra på svenska, men som söker en mer akademiskt inriktad språkträning, kanske inför ett framtida test, en avancerad kurs i svenska eller en flytt till Sverige.

Sommarkursen är en intensiv. Den motsvarar 25-30 studietimmar under en period på två veckor (tio vardagar). Du väljer mellan tre perioder; 10 juni-21 juni, 24 juni-5 juli och 1 juli -12 juli. Varje period innehåller sex lektioner à 60 minuter en-till-en samt distansundervisning bestående av tal-, läs- och skrivuppgifter som är individuellt skapade och anpassade för att passa elevens nivå och målsättning. Det går att läsa två perioder efter varandra.

Undervisningen leds och planeras av fullt utbildade och legitimerade lärare med stor erfarenhet av svenskundervisning inom olika skolsystem, inklusive International Baccalaureate (IB). Våra lärare har även stor kunskap om vad som krävs för att klara åk 9 på Sofia Distans och Stockholms universitets behörighetsgivande test TISUS.

Allt studiematerial ingår – behöver eleven göra övningar i ett digitalt läromedel, så ordnar vi rätt läromedel, behöver hen läsa en pjäs, så ordnar vi pjäsen. Våra professionella lärare skapar och använder också eget material eftersom undervisningen ska passa elevens individuella behov av språkträning.

Texter och eventuella tal rättas och kommenteras på djupet av läraren och även tester kan förekomma. De lärarledda lektionerna genomförs via Zoom eller Google Meet. Om eleven missar en lektion, ges den tyvärr inte i repris, men distansmaterialet är så klart tillgängligt under hela perioden.

För att vi ska få en bra bild av elevens språkliga ingångsnivå genomförs alltid ett diagnostiskt test före antagning. Det gör att vi kan jobba med rätt typ av material redan på första träffen. Testet är givetvis kostnadsfritt. Vi har tester på olika nivåer. Länkar till diagnoserna skickas efter att vi fått in en preliminär registrering till kursen.

PRIS 625 € inklusive lärarledda lektioner och distansundervisning med skräddarsytt studiematerial, men exklusive eventuell moms och bankavgifter (beroende på lokala regler som gäller där du bor)

Antalet platser är mycket begränsat och varje lektion bokas individuellt. Anmälan stänger den 5 juni.

Icke bindande registrering görs HÄR